تیم ملی فوتبال فرانسه
آرین مانسریان: کشور فرانسه از هزاران سال پیش توسط انسان‌های غارنشین کشف شده و سکونتگاه آنان به شمار می‌رفت. گال‌های سلتی (فرانسوی‌های باستان) بین سال‌های 1500 تا 500 پیش از میلاد در این کشور سکنی گزیدند. طبق شواهد تاریخی، در این سال‌ها گال‌ها و رومی‌ها پیوسته با هم در جنگ و جدال بودند تا این که جولیوس سزار، قیصر روم، به این کشور لشکرکشی کرد و آن را تحت سلطه خود درآورد. سال‌ها بعد کلووین، پادشاه امپراتوری فرانک، توانست با شکست دادن سپاهیان رومی آنان را از این مناطق بیرون رانده و با آغاز حکومت خود بر این کشور آن را فرانسیا بنامد.
 

آرین مانسریان: کشور فرانسه از هزاران سال پیش توسط انسان‌های غارنشین کشف شده و سکونتگاه آنان به شمار می‌رفت. گال‌های سلتی (فرانسوی‌های باستان) بین سال‌های 1500 تا 500 پیش از میلاد در این کشور سکنی گزیدند. طبق شواهد تاریخی، در این سال‌ها گال‌ها و رومی‌ها پیوسته با هم در جنگ و جدال بودند تا این که جولیوس سزار، قیصر روم، به این کشور لشکرکشی کرد و آن را تحت سلطه خود درآورد. سال‌ها بعد کلووین، پادشاه امپراتوری فرانک، توانست با شکست دادن سپاهیان رومی آنان را از این مناطق بیرون رانده و با آغاز حکومت خود بر این کشور آن را فرانسیا بنامد.
در طول چهار قرن بعد از تصرف فرانسه به دست کلوویس افراد بسیاری بر سر تخت پادشاهی با هم مبارزه کردند.
بعد از جنگ‌های خونین مذهبی که در قرن 16 میلادی رخ داد، فرانسه تدریجا به کشوری قدرتمند و تاثیرگذار در قاره اروپا تبدیل شد و با پادشاهی لویی چهاردهم اولین حکومت واحد در این کشور به وجود آمد. اما در قرن 18 بی‌ثباتی‌های سیاسی با افزایش آگاهی مردم و بالا گرفتن عقاید روشنفکرانه بر ضد استبداد لویی شانزدهم دوباره شروع و باعث به وقوع پیوستن انقلاب کبیر فرانسه شد.
در طول وضعیت نابسامان ناشی از انقلاب، ناپلئون بناپارت توانست با شکست حریفان خود حکومت کشور را در دست گرفته و خود را امپراتور فرانسه بنامد. وی بعد از سر و سامان دادن به قوانین داخلی، اوضاع آموزشی و قضایی کشور، دست به کشور‌گشایی زده و موفق شد بخش اعظمی از قاره اروپا را به تصرف خود درآورد.
فرانسوی‌ها در سال 1871 اولین انتخابات ریاست جمهوری را برگزار کردند.
بعد از جنگ جهانی دوم،‌ فرانسه در ویرانی و انحطاط به سرمی‌برد ولی پیشرفت‌های اقتصادی به سرعت به وقوع پیوست به طوری که در سال 1957 این کشور از جمله کشورهای موفق و تاثیرگذار در اقتصاد اروپا بود. دهه 50 دوران پایان استعمار فرانسه و خارج شدن کشورهای مستعمره از زیر سلطه این کشور بود.
از آن زمان به بعد فرانسه سیر صعودی را در امر اقتصاد و ایجاد اشتغال و رفاه و امنیت برای شهروندان خود طی کرده است به طوری که امروزه یکی از مهم‌ترین کشورهای قاره اروپا به شمار می‌رود.
این کشور با وسعت 212935 کیلومترمربع سومین کشور بزرگ اروپا به شمار می‌رود. فرانسه که در غرب قاره اروپا قرار دارد از طرف شمال شرق با بلژیک، از شرق با آلمان و سوییس، از طرف جنوب شرق با کشور ایتالیا و از جنوب با اسپانیا همسایه است و از طرف غرب به اقیانوس اطلس ختم می‌شود. بیش از دو سوم سطح این کشور را کوه‌ها و تپه‌ها پوشانده‌اند. کوه‌های آلپ و پیرنه از مناطق کوهستانی فرانسه هستند.
سواحل این کشور در حاشیه دریای مدیترانه از جمله مناطق گردشگری به شمار می‌روند. تابستان‌های گرم و خشک و زمستان‌های ملایم و متعادل این نواحی سالانه گردشگران بسیاری را به خود جذب می‌کنند.
از آنجایی که کشور فرانسه تقریبا در حد واصل بین خط استوا و قطب شمال قرار دارد، از آب و هوایی معتدل برخوردار است. سواحل مدیترانه‌ای این کشور تابستان‌های گرم و خشک و زمستان‌هایی معتدل دارند. در مناطق کوهستانی و مرتفع دمای هوا کاهش یافته و سالانه بارندگی زیادی در این مناطق به وقوع می‌پیوندد.
امروزه بیشتر مردم فرانسه را افراد متولد در همین کشور تشکیل می‌دهند. فرانسوی‌های امروزی ریشه‌های مختلفی دارند که از آن جمله می‌توان سلتی‌ها، ژرمن‌ها، لاتینی‌ها و اسلاوها را نام برد. قسمت چشمگیری از جمعیت امروزی فرانسه افرادی هستند که در طول قرن بیستم از کشورهایی نظیر پرتغال، اسپانیا، ایتالیا و نیز ملل عربی تحت استعمار فرانسه به آن مهاجرت کرده‌اند.
زبان رسمی این کشور فرانسوی است که تقریبا بین همه مردم مورد استفاده قرار‌می‌گیرد.
حدود 80 درصد از جمعیت فرانسه مسیحی کاتولیک هستند. کمتر از 2 درصد پروتستان، 4 درصد مسلمان و 1 درصد یهودی‌ هستند.
پاریس، پایتخت این کشور که توسط قبیله‌ای از سلتی‌ها به نام پاریسی کشف و نامگذاری شد از مهم‌ترین مراکز فرهنگی و هنری و یکی از زیباترین شهرهای اروپا و جهان است.
هنر و فرهنگ از بخش‌های مهم و جدانشدنی زندگی مردم فرانسه است. هنرمندان و نویسندگان بزرگی چون ویکتور هوگو، ارباب کلمات، از این کشور ظهور کرده‌اند.
اسم کشور فرانسه از فرنسیا به معنی «سرزمین فرانک‌ها» آمده است. این نام پیش از این به امپراتوری فرانک‌ها که از جنوب تا شرق آلمان ادامه داشت، اطلاق می‌شد. فرانسه در لغت به سه مفهوم است. معنای نخست آن درمورد کل جمهوری فرانسه به کار می‌رود. مفهوم دوم آن به مرکز فرانسه گفته می شود و در معنای سوم به استان ایله دو فرانس و شهر پاریس در مرکز آن اشاره دارد.
برج آهنی و 75 طبقه ایفل، سمبل پاریس، بزرگترین سازه این شهر محسوب می‌شود. کلیسای نتردام از مشهورترین کلیساهای دنیاست که با قدمتی دیرینه هنوز میزبان مراسم مذهبی یکشنبه‌هاست.
کشور فرانسه مهد غنی تمدن و فرهنگ جهان، 30 اثر در فهرست میراث فرهنگی یونسکو به ثبت رسانده است. کلیسای جامع چارترس (1979)، غارهای تزیین شده دره وزر (1979)، کوه سنت میشل و دریاچه مجاور آن (1979)، قصر و پارک ورسالیز (1979)، تپه و کلیسای وزلای (1979)، کلیسای جامع آمین (1981)، صومعه راهبان سیسترشن فونتنای (1981)، پارک و قصر فانتین بلو (1981)، بناهای تاریخی به سبک رومی و رمانسک آرلز (1981(، مرکز تئاتر روم، محوطه اطراف آن و تاق نصرت ارنج (1981) و... از جمله آثار ثبت شده این کشور در فهرست یونسکو است.
شهر لی‌هاور در سال 2005 در فهرست میراث فرهنگی یونسکو به ثبت رسید. این شهر که روی کانال انگلیسی در نورماندی واقع شده است در طول جنگ جهانی دوم بمباران شد. منطقه تخریب شده، مطابق طرحی که توسط گروهی که سرپرستی آن را آگوست‌پرست بر عهده داشت در فاصله سال‌های 1945 تا 1964 بازسازی شد. این منطقه مرکز اداری، تجاری و فرهنگی لی هاور را تشکیل می‌دهد. در بین شهرهایی که بازسازی شده‌اند، این شهر به دلیل یکپارچگی و یکدستی سبک بازسازی آن منحصر به فرد است. شهر امروزی در واقع بازتاب تلفیقی از الگوی اولیه شهر و ساختار تاریخی آن با برنامه‌ریزی شهری و فن‌آوری‌های نوین ساختمان‌سازی است.
ساخت و تولید اتومبیل، هواپیما و مواد شیمیایی بخش اعظم صنعت فرانسه را تشکیل می‌دهد. در حالی که صنایع پوشاک، گردشگری و منسوجات نیز نقش مهمی در اقتصاد این کشور دارند. کشاورزی را نیز می‌توان از منابع درآمد سنتی قسمتی از مردم فرانسه به شمار آورد.
تیم ملی فوتبال فرانسه یکی از قطب‌های فوتبال در جهان به شمار می‌رود. در 12 جولای سال 1998 تیم ملی فوتبال فرانسه با شکست تیم برزیل در مسابقه فینال جام جهانی با نتیجه‌ای پرگل توانست جام قهرمانی را بالای سر ببرد.
تیم‌ ملی فرانسه که تاکنون 11 بار در مرحله نهایی مسابقات جام جهانی حاضر شده است در سال 1938 هم میزبان این بازی‌ها بود ولی این امتیاز هم مانع حذف آنها در مرحله یک چهارم نهایی توسط ایتالیا، قهرمان همان سال، نشد.
از دهه 50 به بعد کشور فرانسه بازیکنان با استعداد و منحصر به فردی را به جامعه فوتبال ارایه داده که از آن میان می توان به میشل پلاتینی و ژان تیگانا اشاره کرد. دو شکست این تیم در مقابل آلمان غربی در دو دور پیاپی و در محله یک چهارم نهایی از جمله ناکامی‌های این تیم با وجود برخورداری از بازیکنان باتجربه است.
در سال 2002، فرانسوی‌ها در حالی که دو عنوان معتبر قهرمانی جهان (1998) و قهرمانی اروپا (2000) را داشتند، به مسابقات جام جهانی در خاور دور قدم گذاشتند ولی در بین ناباوری همگان با کسب دو شکست مقابل سنگال و دانمارک و یک تساوی مقابل اروگوئه و در حالی که موفق به بثمر رساندن حتی یک گل هم نشده بودند در همان مرحله اول از گردونه مسابقات کنار رفتند. در سال 2004 نیز مجموعه ناکامی‌های تیم ملی فوتبال فرانسه با شکست در مقابل یونان در بازی‌های جام ملت‌های اروپا کافی بود تا بازیکنان، کادر فنی و طرفداران این تیم متوجه شوند که دوران طلایی فوتبال فرانسه به پایان رسیده است.
بعد از تقبل چنین شکست هایی، ریموند دومنک که کارنامه درخشانی را در طول مربیگری در تیم‌های ملی زیر 17 سال و جوانان فرانسه داشت از سوی فدراسیون فوتبال فرانسه به عنوان سرمربی تیم ملی فوتبال فرانسه انتخاب شد و این در حالی بود که چند تن از بازیکنان کلیدی و با تجربه این کشور همچون زین‌الدین زیدان، کلود ماکلله و لیزارازو از تیم‌ ملی و صحنه‌های بین‌المللی خداحافظی کرده بودند.
وی که در مرحله مقدماتی توانست فرانسه را صدرنشین ساخته و آن را مستقیما به جام جهانی برساند سعی کرد تا چند نفر  از بازیکنان با تجربه را به تیم ملی برگرداند که تا حدودی نیز موفق به این کار شد. طرفداران فرانسه امیدوارند که تیم ملی فوتبال کشورشان با حضور بازیکنان باتجربه در کنار بازیکنان جوان و مستعد این تیم بتواند پایانی بر ناکامی‌های چند سال اخیر بنهد.
زین‌الدین زیدان کاپیتان کنونی تیم ملی فوتبال فرانسه، فوتبال خود را از خیابان‌ها و کوچه‌های مارسی شروع کرد و در سن 14 سالگی توانست به عضویت باشگاه کن درآید. تنها 17 سال داشت که به ترکیب اصلی تیم کن راه یافت. در سال 91 و با سقوط این تیم به دسته پایین‌تر، زیدان نیز از آن جدا شده و به بوردوی پرتغال پیوست.
وی در سال 94 به تیم ملی فوتبال فرانسه دعوت شد تا اولین بازی خود را در مقابل تیم چک انجام داده باشد. مسابقات جام ملت‌های اروپای سال 96 در انگلستان آغاز درخشندگی و شکوفایی زیدان در سطح ملی بود. در تابستان همان سال زیدان به یوونتوس یکی از بزرگ‌ترین قدت‌های ایتالیا و اروپا پیوست. در سال 98 که زیدان در اوج دوران بازیگری خود به سر می‌برد، با نمایش ایده‌آل در جام جهانی توانست عنوان بهترین بازیکن جهان در آن سال را از آن خود سازد.
یک سال بعد وی به قیمت 73 میلیون دلاری به رئال مادرید اسپانیا فروخته شد تا به عنوان گرانقیمت‌ترین بازیکن تاریخ فوتبال جهان انتخاب شود.
با وجود این که زیدان در سال 2005 و بعد از ناکامی‌های تیم ملی در مسابقات جام جهانی و جام ملت‌های اروپا در سال 2002 و 2004 از فوتبال ملی خداحافظی کرد، بعد از مدتی با تقاضای فدراسیون و طرفداران فوتبال فرانسه به این تیم بازگشت تا تیم ملی کشورس را که در مرحله مقدماتی جام جهانی 2006 برای صعود دچار مشکل شده بود یاری دهد.