فلوکستین، درمان وسواس شستشو
محققان می گویند
فلوکستین، درمان وسواس شستشو
گروه سلامت- بیماری وسواس انواع و اقسام دارد، از وسواس چک کردن گرفته تا وسواس فکری و شستشوی بیش از حد. برای درمان اینها هم از دارو استفاده می کنند، هم از رفتاردرمانی و شناخت درمانی.
اما به تازگی پژوهشگران کشورمان اثر داروی فلوکستین را روی بیماران ایرانی بررسی کرده اند و متوجه شدند این دارو روی همه این انواع وسواس اثر دارد و اثرش برای آنها که وسواس شستشو دارند بیشتر از آنهایی است که وسواس فکری دارند.محققان گروه روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز برای بررسی تأثیر این دارو، 100 نفر را که بیماری آنها بر اساس معیارهای علمی تأیید شده بود، انتخاب کردند. سپس برای هرکدام از آنها پرسشنامه ای را تکمیل کردند تا با استفاده از آن بفهمند شدت بیماری هر بیمار چه قدر است.خبرگزاری ایسنا گزارش کرده است این محققان در مرحله بعد، بیماران برای دو ماه فلوکستین مصرف کردند. بعد از این دو ماه دوباره شدت بیماری آنها اندازه گیری شد و نتایج به دست آمده تحلیل و جمع بندی شد. این جمع بندی نشان داد که دارو روی همه بیماران اثر داشته، اما روی بیماران مبتلا به وسواس شستشو مؤثرتر عمل کرده است.




تعطیلات که می رسد مردم بیشتر می خورند
همه روزهای هفته و همه ماه های سال را مراقبت کرده ای که سالم و اندازه غذا بخوری، آن وقت یک تعطیلات آخر هفته، یا سال نو تمام زحماتت را بر باد می دهد. محققان، در آستانه سال نو میلادی هشدار می دهند که خیلی از مردم در تعطیلات رژیم و پرهیز را کنار می گذارند و می افتند به پرخوری و بدخوری. این موضوع از آنجا سرچشمه می گیرد که آدمها موقعی که دچار تنش و اضطرابند، بیشتر می خورند. چه باور بکنید و چه نه، این تنش و اضطراب در روزهای خوش تعطیلات بیشتر است. نتیجه این که در تعطیلات مردم بیشتر می خورند. اینها همه حاصل مطالعه ای است که انجمن روانپزشکی آمریکا بر روی گروهی از زنان و مردان این کشور انجام داده است.
خبرگزاری آسوشیتدپرس این مطالعه را چنین گزارش کرده است که نیمی از این افراد گفته اند که در تعطیلات استرس بیشتری پیدا می کنند. یک چهارم آنها پاسخ داده اند که موقع استرس و نگرانی بیشتر می خورند، در حالی که در روزهای تعطیلات، یک سوم آنها در مقابل استرس چنین رفتاری نشان می دهند. این وضع درباره زنان شدیدتر بوده و به نظر می رسد تعطیلات برای زنان با استرس بیشتری همراه است.
ارتباط هورمون درمانی و سرطان سینه
داستان از سال 2002 شروع شد، وقتی نتایج تحقیقی منتشر شد که نشان می داد مصرف هورمون های جایگزین در زنان یائسه خطر ابتلا به سرطان سینه، بیماری قلبی و سایر بیماریها را به دنبال دارد. بعد از انتشار این خبر، مصرف قرصهای هورمونی در آمریکا کاهش یافت. و حالا محققان از کاهش هفت درصدی ابتلا به سرطان سینه در سال 2002یعنی یک سال بعد از انتشار نتایج آن تحقیق خبر می دهند.
خبرگزاری آسوشیتدپرس، بعد از گزارش این تحقیق، اضافه کرده است که حالا پزشکان نگرانی دیگری دارند. آنها می گویند زنانی که علایم شدید یائسگی دارند، نباید به علت چنین نتایجی خود را از فواید هورمون درمانی محروم کنند.
توصیه آنها این است که زنان قبل از هورمون درمانی دو سوال از خود بپرسند. اولین اینکه آیا سابقه بیماری قلبی، لختگی خون، یا سرطان سینه در خانواده آنها وجود داشته یا نه که اگر چنین سابقه ای وجود داشته باشد، بهتر است هورمون درمانی را شروع نکنند.
سوال دوم اینکه آیا علایم یائسگی زندگی آنها را مختل کرده است؟ اگر علائم آنها تا این اندازه شدید است، بهتر است از هورمون ها استفاده کنند، منتها برای به حداقل رساندن خطر آنها، کمترین دوز دارو برای کوتاهترین زمان، حداکثر دو یا سه سال مصرف شود. به این شکل که دارو با دوز کم شروع شود و درصورت برطرف نشدن علایم یائسگی مقدار دارو افزایش یابد.




بچه های آسمی پرستار سالم می خواهند
البته مراقبت از همه بچه ها باید به عهده مربی و پرستار باکفایت سپرده شود، اما محققان می گویند این موضوع برای بچه هایی که آسم دارند، مهم تر و حیاتی تر است. پژوهشگران دانشگاه دالاس برای نشان دادن این نکته، پرستاران 175 کودک را که به علت تشدید علائم آسم بستری شده بودند، بررسی کردند. از همه این افراد آزمون روانپزشکی گرفته شد.
نتایج به این ترتیب بود که 27 درصد از آنها علائمی از افسردگی داشتند، بیشتر از 20 درصد آنها به نوعی اختلال اضطرابی مبتلا بودند. خبرگزاری رویترز گزارش می کند بچه هایی که پرستارانی با دو اختلال روانی یا بیشتر داشته اند، 67 درصد بیشتر از بقیه دچار عود علائم شده و در بیمارستان بستری شده اند.
این موضوع برای والدین هم به همین ترتیب است، چرا که پدر یا مادری که افسردگی یا مشکل مشابه آن را داشته باشد، نمی تواند روی مصرف به موقع داروهای فرزندش نظارت کافی داشته باشد یا به موقع او را برای معاینه پیش پزشک معالجش ببرد.

_________________